Growing Paper

Mitä jos saisit lahjaksi kortin josta voit kasvattaa kukkia. Tai saisit kalenterin, jonka jokaisen sivun voisit kasvattaa yrteiksi tai vaikka porkkanoiksi.

Growing Paper on perustettu 2010, yritys sijaitsee maatilalla Wyngaardtissa Etelä-Afrikassa. Paikallisia työntekijöitä on 14. Tuotteet ovat kaikki käsin tehtyjä alusta loppuun. Yritys kerää kierrätyspaperia mm. paikallisesta koulusta, pankeista ja muilta yrittäjiltä ja valmistaa uusiopaperia, jossa on mukana siemeniä. Paperimassa sekoitetaan käsin ja märkä paperi kuivatetaan pyykkinarulla vanhassa kasvihuoneessa. Kuvat tulostetaan paperille ja leikataan käsin tuotteiksi. Viljelemällä paperin se kasvaa yrteiksi, kukiksi tai hyötykasveiksi.

Valikoimissa on mm. kortteja, pakettikortteja, kirjanmerkkejä, muistivihkoja ja kalentereita. Lisäksi erikseen tilaamalla saa käyntikortteja, lahjakortteja, kahvikupin pidikkeitä, kutsukortteja, häätarvikkeita ja muita paperituotteita. Jos tilaat erikseen tuotteita, myös siemenet voit valita itse.

 

Korteissa olevat siemenet tällä hetkellä:

Yrtit: sekoitus basilikaa ja rukolaa

Hyötykasvit: porkkana tai tomaatti

Kukat: sekoitus alysson (kuin lobelia) ja unikko

Ja lisää erilaisia siemeniä ja sekoituksia on tulossa

 

Viljelyohjeet tuotteille:

  1. Laita multaa ruukkuun ja kastele multa
  2. Aseta paperi ruukkuun ja ripottele päälle n. 1mm multaa ja suihkuta kosteaksi
  3. Aseta ruukku valoisaan paikkaan, ei kuitenkaan suoraan auringonvaloon
  4. Pidä multa kosteana, voit edistää itämistä laittamalla reitetyn muovin ruuku päälle itämisen ajaksi.

Porkkanat kannattaa kylvää suoraan maahan tai suureen ruukkuun, pitää kosteana ja muutaman viikon päästä sinulla on tuoreita porkkanoita.