Wonki Ware

Wonki Ware tuotteet saivat alkunsa 10 vuotta sitten aivan sattumalta. Di Marshall oli kotiäitinä ja kun lapset lähtivät koulutielle päätti hän aloittaa keramiikkapajan. Perhe asuu maalla ja lapset piti kuljettaa kouluun kaupunkiin ja iltapäivällä takaisin. Niinpä keramiikkapaja kaupungissa oli hyvä idea saada tehdä jotain mukavaa sillä aikaa kun lapset olivat koulussa.

Eräänä aamuna mies nimeltä Artwel tuli käymään keramiikkapajalla ja tämän jälkeen hän tuli joka aamu, hän halusi tulla töihin Dille. Dillä ei ollut liiemmin rahaa palkata miestä, mutta mies oli valmis tekemään mitä tahansa työtä ja Di alkoi opettamaan hänelle keramiikkatöitä. Artwell alkoi valmistamaan lautasia ja kulhoja. Myöhemmin tiimiin liittyi Les niminen nainen. Hän oli taitava maalaamaan keramiikkaa ja Di palkkasi myös hänet. Tiimi teki hyvää työtä ja sana alkoi leviämään ympäri Etelä-Afrikkaa ja pian ympäri maailmaa. Pian tilauksia oli niin paljon, että Din täytyi palkata lisää työntekijöitä. Nykyään työntekijöitä on 40, monilla on ollut haastavat olosuhteet aiemmin. Nyt heillä kaikilla on arvostettu työpaikka ja heistä on tullut taitavia käsityöläisiä.

Wonki Ware astioita valmistetaan yhdeksää eri väristä sarjaa ja useissa erilaisissa kuvioissa. Jokainen astia on alusta loppuun asti käsintehty yksilö. Valikoimassa on lautasia, kuppeja, tarjoiluastioita, kulhoja, kannuja yms. Kaikki astiat ovat myrkyttömiä, lyijyttömiä, konepestäviä ja mikrouunin kestäviä.

Wonki Ware astiat ovat suosittuja ympäri maailmaa. Tällä hetkellä vientiä on Euroopan lisäksi Yhdysvaltoihin, Australiaan ja Uuteen Seelantiin. Astioita myydään mm. sisustusliikkeissä tai omissa liikkeissään. Astioita käytetään myös ravintoiloissa mm. Jamie Oliverin ravintolassa Lontoossa. Myös tv-kokki Nigella Lawson on Wonki Ware fani, hänen kuvistaan voi usein bongata Wonki Ware astioita.

Ohessa videolinkki Wonki Waren pajalle: Wonki Ware video

Muutamia kuvia astioista, klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempina

L